Válás, válóper az indulatokon csúszik el. Kapcsolattartás külföldön dolgozóval, szembenállás a szülők között!

 

Magyar élettársak, házastársak próbálnak új életet kezdeni Londonban, Spanyolországban, vagy Ausztriában, Németországban.

Ennek tervezése, előkészületei a már részben megromlott párkapcsolatot időlegesen megnyugtatja, viták kevesebbé válhatnak.

 

Saját maguk számára több jellemző indoklás van: munkahely és jobb fizetés, új környezet és kapcsolat megjavítása, adósságok a házasságban stb.

 

 

Válás, válóper előtt sok a bizonytalanság! A bírósági tárgyaló nem ketrecharc!
Válás, válóper előtt sok a bizonytalanság! A bírósági tárgyaló nem ketrecharc!

 

 

Külföldön dolgozni, élni számos új gondot, kihívást jelent. Ezekben szinte csak idő kérdése a párkapcsolat megromlásának kiújuló indulatai, súlyos viták, szakítások és válási jogviták.

Számos külföldi válás, szétköltözés a helyi gyámhatóságok előtti eljárások indításával párosul.

 

Más országok hagyományai, a tagadhatatlanul létező nyelvi nehézségek anyákat, nőket sodorhatnak kilátástalan helyzetekbe. (pszichiátriai vizsgálatok, láthatás korlátozásai stb.

 

 

Ebből következik a válási szakemberek piaci tapasztalata és hasznos tanácsa: Válás közeli helyzeteket, feszültségektől áthatott házasságot előbb itthon kell rendezni, majd utána átgondolni egy külföldre költözést, külföldi munkavállalást!

 

Válás előtt, válás közeli állapotban a rendezetlen viszonyok, az indulatok és téves megközelítések, majd ezekből fakadó vélelmek okozzák a legtöbb szembenállást.

Élesedő kifejezések, megalázó szóbeli fordulatok a gyermek számára nem maradnak észrevétlenek.

 

Jellemző, hogy a felek között szakszerű egyezséggel rendezetté váló kapcsolattartás, láthatás megkönnyíti a volt házastársak életét, gondolkodását.

Részletes szabályok a Ptk. IV. könyve és 149/1997. kormányrendelet  rendelkezéseiben irányadóak.

 

 

Kapcsolattartásra, láthatásra legjobb feltételek a válási mediációban megszületett válási egyezségekkel érhetőek el. Ez költséggel, idővel jár, de a gyermek és szülők számára ez a megoldás a méltányosabb.

 

Súlyos probléma, hogy a bírósági ítéletek után, a gyermeket nevelő szülő (hol apák, hol anyák) a gyermek befolyásolásával létrehozzák a kényszerláthatást. ( Gyermek érzelmi állapota ingatag lesz, elveszíti érdeklődését a nem vele élő szülő iránt.ítélet végrehajtása stb.)

 

Szakmai elkötelezettségünk, hogy a kapcsolattartás rendezése válóper előtt, válóper közben a gyermek érdekeit érvényesítse!

Kapcsolattartás rendezésekor a szülő és gyermek külföldi tartózkodása, ennek belső szabályai is meghatározásra kerülnek.

 

 

 

 

Reklámok

Válás most? Válás menete? Gondolkodjon Ön is a válás, gyermekelhelyezés, vagyonmegosztás vitáiról majd jelentkezzen időben! Adja tovább telefonszámunkat ismerőseinek, kollégáinak! Ügyfélszám: 06-305-992-842 (munkanapokon 10h-18h) E-mail: valoperek@gmail.com

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s