Válás A-Z-ig, vadházasság és élettársi közösség szétválásától, a 30 éve tartó házasságok válóperéig!

 

Válás témaköre sokkal több, mint egyszerű folyamat. Egy házasság felbomlása mindig hagy nyomokat a résztvevők lelkében, anyagi helyzetében.

 

Szerénytelennek tűnhet a válással összefüggő piaci ismeretek A-Z-ig való kijelentése munkánkban, de a valóság és szakembereink elmúlt 20 évben nyújtott teljesítménye megalapozza azt.

 

Válások és válóperek vidéken és Budapesten.  Válás menete során mindig a “legkisebb veszteség” célját nem tévesztve mind lelkiekben, mind vagyoni és anyagi következményekben.

 

Egyedül maradni ünnepek előtt - igen méltánytalan és kegyetlen dolog!
Egyedül maradni ünnepek előtt – igen méltánytalan és kegyetlen dolog!

 

Vadházasság régies fogalom, az élettársi viszony, élettársi életközösség új és meggyökeresedő fogalom a válás, válóperek szótáraiban.

Nem véletlenül a válóperes ügyekben az élettársi életközösség esetében következetesen szétválásról, szétköltözésről teszünk említést!

 

 

A vadházasság a válási ügyeink azon csoportja, ahol a résztvevők minden állami, hatósági kötelék figyelmen kívül hagyásával (még jogilag régi házasságban van nyilvántartva,rendezetlen előző vagyonmegosztás stb.) rendezkednek be közös életvitelre, mely közel sem biztos alapokon válik, talán valódi életközösséggé.                                       Számukra a válási szaktanácsadás még lényegesebb, mint a házaspárok számára.

Szétköltözés vadházasságból, vagy ennél rendezettebb élettársi életközösségből több veszéllyel, nagyobb veszteséggel járhat, mint egy házasság megfontolt válással.                  Különösen fontos a szakmai munka a külföldre költözött egyik, vagy másik fél jogeseteiben!

 

Ennek oka a jogi, vagyoni viszonyok olyan keszekuszasága, melyekkel sem a jogalkalmazás, sem a bírósági gyakorlat nem tarthat aktuálisan lépést a jogvitákban, perekben.

Egy válás után is igaz (házasság felbontása), ha az nem rendezi a jogviszonyokat, vagyoni elemeket – hosszú az út a valódi nyugalomig!

 

 

Szakmai gyakorlatunkban a vadházasság még kötetlenebb és veszélyesebb az évek elteltével, mint a Ptk. 6:514.§ körülírt és bírósági gyakorlatban jól érvényesülő élettársi közösség.  A kettőt a bulvár és ideológiai sajtó gyakran egynek mossa össze.

 

Itt meg kell jegyezni, hogy élettársak számára a kapcsolatrendező mediáció, másként élettársi mediáció nagyon fontos elem, messze a nyilvántartásba vétel esetleges megtörténte előtt.  Egy élettársi mediációban előre rendezetté tett jövedelmi és vagyoni időszak, kapcsolattartás meglévő máshol nevelt gyermekkel tartóssá teheti az élettársi életközösséget.

 

 

Piaci tapasztalatunk, hogy az elhidegülés után, már az érzelmi szálak nem találhatóak meg a vagyoni és jövedelmi döntésekben!

Vidéken az ügyek egy nyomós részében a vagyonmegosztás éppen a közös hitelek miatt válik igen bonyolulttá.(adóstársak stb.)

Élettársak ügyeiben, a második, harmadik élettársi közösség általában gyorsabb és hidegebb válással rendeződik – tekintet nélkül az érzelmi és lelki állapotokra!  Szétváláskor az előző életből származó válás iratai szinte mindent behatárolhatnak…………………………………………………………………

 

 

Irodánk munkatársai és szakmai partnerei, a hazai és nemzetközi válások hatékony megoldásában nyújtanak megbízható szolgáltatást!

Válás első jeleinek értékelésétől a bonyolult vagyonmegosztás közös feldolgozásáig!

 

Válás A-Z-ig szolgáltatási alapelve, hogy minél előbb jutnak el hozzánk a válást fontolgatók, annál kisebb lesz veszteségük a válás menetében!   Válás menete több szakaszban (válóperes tárgyalások között, fellebbezés előtt stb.), több csomóponton juthat el egy szakszerű válási egyezségig!

 

 

Reklámok

Válás most? Válás menete? Gondolkodjon Ön is a válás, gyermekelhelyezés, vagyonmegosztás vitáiról majd jelentkezzen időben! Adja tovább telefonszámunkat ismerőseinek, kollégáinak! Ügyfélszám: 06-305-992-842 (munkanapokon 10h-18h) E-mail: valoperek@gmail.com

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s