Vagyonmegosztási per, válás év végén – Válóperek 2014-ben sem lesznek olcsóbbak

A statisztikák és piaci közvetlen tapasztalatok Magyarországon azt mutatják, hogy a 2013 év végén felmerülő válási okok, válási szándékok a pszichológiai okok és érvek mellett a pénztárcát terhelő költségek miatt is célszerűbb, ha az ünnepek előtt megoldást keresnek, megoldást találnak.

Válás és vagyonmegosztás komoly teher a szétbomló családnak, de jelentős költség mutatkozik az állam oldalán is. Megjegyzendő, hogy a jogi segítségnyújtás az alacsony óradíjai miatt akadozik, van olyan panaszos, aki közel 30 megkeresett jogi segítségnyújtótól sem kapott elfogadó választ válási és vagyonmegosztási ügyére.

 

 

Sokkal többen próbálnak az állami költségvetés terhére elválni és rendezni a vagyonmegosztást, mint amennyien a valós piaci viszonyokról tájékozódnak. Ezt a gyakorlatot a bíróság és a kormányhivatalok fékezni próbálják.

A szabad piacon rendkívül széles a szolgáltatások, jogi szolgáltatások skálája.

Londonban élő magyarok, Budapesten élő magyarok számára a válás mindig erőfeszítés.
Londonban élő magyarok, Budapesten élő magyarok számára a válás mindig erőfeszítés.

2013-ban a leghumánusabb megoldásokat a válási központok, válási intézetek kínálják. A válás és vagyonmegosztás esetükben a pszichológia, a konfliktusok kezelése, majd a jogi megoldások sorrendjét alkalmazza, így a költségek több alacsonyabbb mértékű költség együttese. Tájékoztató adat, hogy egy válási központtal zajló válás közös megegyezéssel összes költsége 250.000Ft – 400.000Ft közé tehető.

Mediátorok világa, válási mediátorok szolgáltatásai a következő kategória, ahol az egyezség a központi kérdés. Felkészült mediátor iroda a konfliktuskezelés és válási egyezségi tárgyalások mellett az egyezségi okiratot is biztosítja a válófeleknek. 2013-ban egy 4 hónap alatt 3-4 egyezségi tárgyalással zajló válási specialista mediátor eljárása, majd a komplett egyezségi okirat költsége 300.000 -1.000.000Ft közé tehető a vagyontömegtől függően. Itt megjelenik az egyezségi sikerdíj, mint rész munkadíj a díjak között.

Válóper és vagyonmegosztás

Válóperes ügyvédi irodák a válás és vagyonmegosztás megromlott kapcsolatok esetében elkerülhetetlen szolgáltatási területe. Adatokat a hosszú 3-6 év közötti vagyonmegosztási perekről csak az élő szóban elmondott ügyfél panaszokból lehet, itt a költségek egy válóper, vagyonmegosztás esetében a kereset beterjesztésétől, az ítélet végrehajtásáig könnyel elérheti a 1.200.000 – 3.000.000Ft összeget az évek alatt.

 

Válási statisztikák jelzik a válással, vagyonmegosztással felmerülő díjak soha nem egyösszegben jelentkeznek és nagy mértékben függnek a válófelek belátási és mérlegelési haljandóságaitól.

Válási mediáció elindulhat akár 70.000-100.000Ft költséggel, válóper megindulhat 95.0000Ft-300.000Ft első díjjal. Rengeteg a látszólagos ingyenességre épülő reklám, de a tényt el kell fogadni a valódi szakmai munka, a tényleg gyakorlattal rendelkező válási specialista szakmai szereplők munkáját meg kell fizetni.

 

Szintén piaci tapasztalat, hogy a szakemberek bevonása nélküli válás és vagyonmegosztás többször hajléktalansághoz vethet. A válási specialistákkal a bíróság elkerülésével olcsóbbá tehető a válás, mint hirtelen haraggal, önállóan beadott válóperes keresetek ügyeiben.

Mi várható 2014-ben?

Piaci és gazdasági kényszerek miatt a szolgáltató, válási specialisták száma csökkenhet, ügyszámuk a fennmaradók esetében nőhet. A piac kettészakadhat a társadalom belső pólusainak, rétegeinek távolodásával együtt.

VÁLÁS (Válási Intézet)

Röviden a válás, vagyonmegosztás költségei, díjai összességében a minőségi szolgáltatók válóper specialisták esetében emelkedni fognak 2014-ben. Párhuzamosan tovább terjedhet a sokszor károkozó ingyenesség látszata és kampánya bizonyos szolgáltatási fórumokon.

Reklámok

Válás most? Válás menete? Gondolkodjon Ön is a válás, gyermekelhelyezés, vagyonmegosztás vitáiról majd jelentkezzen időben! Adja tovább telefonszámunkat ismerőseinek, kollégáinak! Ügyfélszám: 06-305-992-842 (munkanapokon 10h-18h) E-mail: valoperek@gmail.com

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s